Festival Bülteni-11 Nisan
BASIN BÜLTENİ- 11 Nisan 2013
SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ ANKARA’DA BUGÜN!
11. Nisan 2013 Perşembe günü Çağdaş Sanatlar Merkezinde açılışı yapılan Sürdürülebilir Yaşam Film festivali bugün de yoğun bir programla seyirci ile buluşmayı sürdürüyor.
12 Nisan Cuma günü öne çıkan filmleri ve söyleşileri; Saat 13.00’de “Dünyanın Ucundaki Bahçe” filmiyle başlıyor. Film Afganistanda, olağanüstü iki Avustralyalı kadından yola çıkarak, sayıları on binlere ulaşan mağdur dul ve yetimlerin hayatlarını gözler önüne seriyor. Yardımsever Mahboba Mawi ve uluslararası üne sahip permakültür tasarımcısı Rosemary Morow, sağlıklı sonuç vermediği apaçık ortada olan yeniden yapılanma çabalarına alternatifler öneriyor.
Güney Afrika’da Permakültür Hareketi Filminin ardından, ODTÜ Öğretim üyeleri Prof. Dr. İnci GÖKMEN ve Ali GÖKMEN ile “Güneşköy” ve permakültür üzerine söyleşi yapılacak.
Oregon’daki on dört iş sahibinin, 1997 yılında başladığı ve The Natural Step (Doğal Adım) adı verilen bir sürdürülebilirlik yaklaşımını mevcut iş planlarına uygulamaları ve ekonomik büyüme sağlamalarının anlatıldığı “Sürdürülebilirlik Tutkusu” filminin ardından, “Pasif Mimari” filmi yeralacak.
Yeşil Kaplanın Uyanışı filmi; Çin’de Yangtze Nehri’nin yukarı kısmında, güney batı Çin’in yüksek dağlarında inşası planlanan bir baraj projesini durdurmayı başaran çevre hareketini konu ediyor. Filmin ardından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin ALGAN’ın Yeşil Kaplanın Uyanışı filmini izleyiciler için değerlendireceği söyleşi yeralacak.
Kenya’nın Batı Eyaleti’ndeki kadınlar ve kızlar, kaynatıp içilebilecek niteliğe getirebilmek için, saatlerce kirli su ve yakacak odun peşinde koşuyor. Kolera, tifo ve su yoluyla bulaşan diğer hastalıklar; içme suyunu, kirli sudan elde etmeye mahkûm olan bu talihsiz halkların yaşamını ve geçim kaynaklarını tehdit ediyor. Girişimci bir şirketin, ilk yıl için 2 milyon ton karbon salım azaltımı öngördükleri bir projenin tamamını karbon kredisine dayandırarak 900,000 adet su filtresinin Batı Eyaleti’ndeki bu topluluklara dağıtım ve bakım maliyetlerini üstlenmesinden sonra kadınların hayatındaki değişimi “Su için Karbon” filmi ile izleyiciye aktarılacak.
Günün son Filmi “Havza: Yeni Batı için Yeni Bir Su Etiği” filmi, Amerika Birleşik Devletleri’nin batısı ve Meksika çevresinde yaşayan otuz milyon insanın geçim kaynağı olan Colorado Nehrinin kullanımı için yetersiz kalan anlaşmaların üzerine, Colorado Nehri havzasında yaşayan ve çalışan altı kişiyle söyleşi yaparak yeni ve kaçınılmaz bir su etiğini anlatıyor ve herkese yetecek birlikte var oluşun yolunu gösteriyor.
GÖRSEL ARŞİVİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
Festival programı, görseller ve ayrıntılı bilgi; http://350ankara.org//festival/
Festival organizasyon komitesi ile iletişim için: Önder Algedik ( onder.algedik @ rocketmail.com)